Monsters

Door het stotteren van ons zoontje Siem zat ik regelmatig op de mooie kerkbank te wachten tot wij aan de beurt waren bij Ilanda. Daar hing informatie over 'de kindertolk'. Tijdens de laatste afspraak kwam ter sprake dat Siem slecht sliep en hoe ik zelf zoekende was in mijn werk. Ze vertelde dat als ik zoekende was het heel goed kon dat Siem daardoor ook zoekende was. En dat hij daardoor weer slecht sliep. Voor dat moment namen we afscheid.

Siem slaapt eigenlijk zijn hele leven al slecht, vaak wakker ‘s nachts en heel angstig. Als ouder probeer je van alles en uiteindelijk zat ik huilend bij de huisarts en die verwees ons door naar de GGZ. Dat zat me niet lekker en ik voelde me er niet goed bij. Wat kon ik nou doen om mijn zoontje een veilig gevoel van slapen te geven? En ik dacht aan Ilanda en haar woorden tijdens de stottertherapie en de informatie van de Kindertolk. Dus wederom contact opgenomen en al heel snel mocht ik langskomen met mijn verhaal. En als een wonder begon Siem beter te slapen, gelijk al na de eerste afspraak.

Mijn man en ik zijn beide geweest, hebben onze beide zoontjes besproken en zijn daardoor gespiegeld. Het is best confronterend geweest, maar zo goed. Er kwam zoveel helderheid. We zijn met onze persoonlijke dingen aan de slag gegaan maar ook als gezin. Veel dingen gingen als vanzelf beter en flowde weer. Maar het ging niet als vanzelf want Ilanda heeft ons hier ontzettend mee geholpen en we zijn haar heel dankbaar. Hetgeen waarvoor we kwamen, de nachten van Siem, zijn alle rustig. Mijn monsters waren zijn monsters.

Ik vind het heel bijzonder, na 4,5 jaar slaapt hij door.

 

Kim